Friday, December 22, 2006

‘Malaysia’ Merajuk
Kerana Takut ‘Toyol’?

Aduhai! Apa harus saya buat? ‘Malaysia’ dah merajuk dan mungkin tidak mengganggu lagi. Katanya, beliau takut saya gunakan khidmat toyol untuk mengesan dia.

Komen ‘Malaysia’ sepenuhnya ada dalam blog ini. Bacalah dan buatlah andaian sendiri mengenainya.

Apa pun, saya katakan di sini, toyol yang ditakuti oleh ‘Malaysia’ adalah ‘toyol’.

Maksudnya, ‘toyol’ itu adalah sahabat-sahabat saya yang tidak dikenali oleh ‘Malaysia’. Saya akan minta jasa baik mereka untuk membina profile ‘Malaysia’.

Jadi, apa nak merajuk dan takut? Saya bukannya pakar ilmu hitam atau kaki satet (perkataan Jawa, maksudnya santau).

‘Malaysia’ bebas melayarilah blog ini. Saya hanya minta kerjasama supaya ‘Malaysia’ menghormati komen dan buah fikiran pengunjung lain.

Wong Jowo ngomong, ajo wedi nek kito orah salah. Tapi, ojo sukak ngelabrak wong lain dak tentu pasal. Ojo mikir kito dewe seng pinter. Ojo pencilakan koyo gento.

Maksudnya: Kata orang Jawa, jangan takut kalau tak bersalah. Tapi, jangan balun orang lain tak tentu pasal. Jangan fikir kita sahaja yang bijak. Jangan penasaran seperti samseng.

So, Mr. ‘Malaysia’ whoever you are, please do visit Kuda Kepang at your own free will and free time. But, please, please do not hassle other visitors to this blog. Please maintain decorum.

As I had said in the earlier posting, I know who you are. I took the pain to find out because you are an extra ordinary visitor.

Lately, I keep records about you. Especially when most of the time, you always be the first person to comment over any posting that I made.

And, more often than not, you always want to be the last person who can have the last say over comments made by other visitors to this blog.

Saiki kepriyey? Seng wes lepas, yo wes. Seng ngesok yo ati-ati. Ojo sampey wong ngondo Kuda Kepang gunakey riko nggebelukki wong lain neng jero blog iki.

Maksudnya: Sekarang macam mana? Yang dah lepas, biarkanlah. Masa akan datang perlu kita berhati-hati. Jangan sampai orang menuduh Kuda Kepang mengupah anda untuk membalun lain-lain pengunjung ke blog ini.

OK ‘Malaysia’? Deal? Kita ikutilah apa lain-lain sahabat Kuda Kepang komen pasal anda. Kita halusilah komen-komen mereka.

After all, blogging is a new phenomena in our life. I may one day want to write a thesis about this! – Ruhanie Ahmad.

6 comments:

malaysia said...
This comment has been removed by a blog administrator.
malaysia said...

Dr Butq membaca talqin:


Ora ngerti bahasa, ora duwi rai, angger wes dirasani ora api ngacui blog wong liyo, usahlah gawi mening.

Dadini kulo iki ening rai

Kulo pun jaluk karo sopo=sopo ager wes ora bener kui, mandeq wailah.

Sing tambeng banget, kena opo. Pak Lah kuwi kan wong api, wong sing benar lakoni


Maksudnya: Hem... bila nak jadi anak jatan dr butiq?

Anonymous said...

Udah² ler tu jgn gado² buat malu ja. Peace. (Time Wil Tell)

Anonymous said...

A'kum YB Datuk Ron. Saya dengan sukarela menawarkan diri jika YB Datuk ingin saya mengesan "Malaysia" InsAllah.. pasti dapat kesan kerana ramai kawan bekerja di bahagian IT/ kerajaan.

T/kasih.
Arul

Anonymous said...

To create a blog is easy, so as to fill up the content. To the readers, to get excited with the contents posted by fellow bloggers is also easy as well as to get irritated. Applying gangsterims in this blog world is an achivement to the Malaysian's Kuda Kepang Blog, isn't it? Typical PEKIDA follower style? (sure UMNO's YB RON know well about it).

If you willing to expose your idea to the public why should you become irritated or angry to the comments. If you want it to be always on your side better keeps your idea to your fellows clique.

This is real world, if you like to throw stone to other people house, be prepared that your house is not made of glass...

Syabas Malaysia, keep it up, but be prepared,if RON resort to PEKIDA follower style.

A Voice said...

Dato

Banyak sikit tulis dalam bahasa French. Dapat saya belajer.

Lama ninggalkan Parit Bengkok, bahasa French saya ada alunan accordian pulak.