Thursday, June 21, 2007

USM Minden Pulau Pinang
Juga Akan Dikomersilkan?

Dalam kerancakan isu Universiti Malaya (UM) di Lembah Pantai, Kuala Lumpur, akan dipindahkan ke Sepang, Selangor, kerana tanah kampusnya mahu dikomersilkan oleh sebuah syarikat hartanah, saya pula menerima sepucuk e-mail mengenai ura-ura nasib yang sama mungkin menimpa Universiti Sains Malaysia (USM) di Minden, Pulau Pinang.

posting sepenuhnya di:
www.mayaputera.blogspot.com

3 comments:

haji said...

Datuk, sekali lagilah kita semua tanya PM. Yang ni mungkin dia tau sbb dia orang Penang! Kalau dia jawab "saya tak tau" macamana you semua tau, hah susahlah kita.

Malaysia Boleh! said...

Kalau tanah kubur mak dia kat kapla batas tu ada harga.. mau gak dia suruh jual nanti...

Husin Lempoyang said...

Blog mana saya baca yg cerita nasib baik pak lah jadi PM Saudi Arabia.

Kalau tak, kaabah ditukar ke Taif kerana harga tanah mahal di mekah dan lebih baik buat kondo dan shopping mall mekah, terutama sekeliling di masjidil haram.

Kubur nabi di pindah berdekatan dekat taif, kerana madinah pun mahal juga, dan boleh di bina kolumbasi baru .... taif dan bandar berdekatan menggantikan mekah dan madinah ....hehehhe