Tuesday, October 16, 2007

Scoop Berita Kudakepang
Disahkan Oleh Polis KL

Berita di bawah ini mengesahkan kisah eksklusif atau pun scoop oleh Kudakepang pada 13 Oktober 2007 dengan tajuk Rompakan Bersenjata Di KLCC?

Kepada Datuk Christopher Wan, saya ada dua soalan untuk anda.

Satu: Kenapakah kali ini tak ada kenyataan polis yang mengesyakki lelaki Cina itu sebagai warganegara Singapura walau pun dia melepaskan diri dengan sebuah kereta menggunakan nombor plet Singapura?

Dua: Masa seorang wanita tanpa identiti yang disyakki terlibat dengan kes pembunuhan Nurin ditahan baru-baru ini, kenapa cepat sangat polis kata wanita itu warganegara Indonesia? – Ruhanie Ahmad

Polis Edar Fotofit Kes Rompakan
Kedai Jam Tangan Mewah Di KLCC

KUALA LUMPUR, 14 Okt (Bernama) -- Polis hari ini mengedarkan fotofit seorang suspek yang dipercayai boleh membantu siasatan kes samun sebuah kedai jam tangan mewah di pusat membeli-belah Suria Kuala Lumpur City Centre (KLCC) Jumaat lepas.

Fotofit tersebut menunjukkan wajah seorang lelaki berbangsa Cina, ketinggian antara 152 dan 182 sentimeter, berbadan kurus, kulit cerah serta berkedut dan memakai baju kemeja berwarna biru gelap dan berseluar jeans putih.

Ketua Jabatan Siasatan Jenayah (JSJ) Kuala Lumpur SAC II Ku Chin Wah berkata lelaki tersebut berumur dalam lingkungan lewat 30-an dan fotofit itu dapat dikeluarkan berdasarkan rakaman kamera litar tertutup (CCTV) di KLCC.

Ku juga berkata pengawal keselamatan yang cedera di bahagian perut akibat terkena tembakan pistol suspek kini berada dalam keadaan stabil dan sedang dirawat di Hospital Kuala Lumpur.

Beliau berkata kereta jenis Hyundai Sonata yang digunakan suspek untuk melarikan diri mempunyai nombor pendaftaran Singapura, dan pihaknya akan bekerjasama dengan pihak berkuasa republik itu.

Dalam kejadian pukul 7.30 petang itu, suspek melarikan 31 utas jam tangan mewah yang bernilai RM20,000 hingga RM30,000 seutas. Namun kesemua jam tersebut berjaya ditemui semula setelah suspek tercicir beg berisi jam itu berhampiran taman KLCC.

Dipetik daripada Bernama

No comments: