Saturday, September 03, 2011

Jurukamera BernamaTV terbunuh ditembak di Somalia

KUALA LUMPUR 2 Sept. - Jurukamera BernamaTV Noramfaizul Mohd. Nor, 41, meninggal dunia setelah terkena tembakan curi semasa membuat liputan Misi Kemanusiaan Kelab Putera 1Malaysia dan BAKTI di Mogadishu, Somalia malam ini.

Wartawan BernamaTV Khairulanuar Yahaya yang turut serta dalam misi itu berkata, kejadian itu berlaku semasa Noramfaizul bersama rakan media elektronik yang sedang menaiki trak dalam perjalanan ke sebuah pusat komersial untuk menghantar berita telah terkena tembakan curi yang mengenai bahunya dan menembusi parunya.

Kejadian itu berlaku pada pukul 10.30 malam waktu Malaysia dan Noramfaizul meninggal dunia semasa menerima rawatan pada pukul 11.07 malam waktu Malaysia (Malaysia lima jam lebih awal dari Mogadishu), katanya.

Khairulanuar berkata, tembakan itu ditujukan kepada trak tentera kerajaan yang mengiringi pasukan media dalam liputan berita telah tersasar dan mengena Noramfaizul yang duduk berdekatan tingkap.

Misi tersebut yang berlepas pada 28 Ogos dari Kuala Lumpur, dijangka pulang 8 September ini. – Bernama (Utusan online 11:43pm)

Alfatehah!!!!

1 comment:

dr nizam said...

saya pelik lah dato, somalia ni lagi awal merdeka dari kita, tapi sampai sekarang asyik bergaduh sesama bangsa. kan islam boleh menyatu padukan semua umat manusia. kat sana islam digunakan sebagai senjata.saya rasa negara ini amat bertuah krn ada berbagai bangsa maka timbullah hormat menghormati. betul lah kata dr m yg byk bunuh org islam adalah org islam itu sendiri.