Wednesday, January 17, 2007

BA Boikot Batu Talam
Tapi Nak Serang Johor?

Barisan Alternatif sah memboikot pilihan raya kecil DUN Batu Talam, di Raub, Pahang. Bagaimanapun, pakatan pembangkang ini dikatakan akan menumpukan seluruh sumbernya ke Negeri Johor sebagai persiapan Pilihan Raya Umum (PRU) akan datang.

Sumber-sumber hari ini memberitahu kuda-kepang, BA, khususnya Parti Keadilan, dipercayai akan ‘menyerang’ Johor dalam musim banjir ini.

BA dijangka berbuat demikian kononnya untuk memaksimumkan keresahan rakyat jelata di negeri tersebut akibat banjir, pembatalan projek Jambatan Bengkok dan juga pelaksanaan SJER.

Penasihat Keadilan, Datuk Seri Anwar Ibrahim, serta beberapa pemimpin pusatnya dikatakan akan meredah banjir di beberapa daerah di Johor, termasuk Johor Bahru.

Sumber-sumber berkenaan juga berkata, Keadilan kini dipercayai mempunyai sumber material yang kukuh. Ia juga dikatakan menerima banyak tajaan keperluan asas yang akan dibahagi-bahagikan kepada mangsa-mangsa banjir di Johor.

Kita tunggu dan lihat sama ada maklumat sumber-sumber ini benar? Kalau betul, bagaimanakah agaknya reaksi mangsa-mangsa banjir di Johor terhadap pendekatan BA ini? - Ruhanie Ahmad

4 comments:

  1. Anonymous9:46 AM

    Datuk,

    Selalunya sampah dan sarap
    berserta lumpuh dan selut
    selalunya yang datang bersama banjir.
    Rahmat atau Ghadab itu
    hanya hamba-hamba yang arif
    merasa.

    Nampaknya, maka
    masa ini lah BA mahu tah
    ke Johor meredah selut dan sampah
    meredakan kemarahan dan kesengsaraan.

    Begitukah kasad
    mereka yang amat-amat pasti
    Raja Zarith dan kawan-kawan
    tidak pandai buat kerja layan rakyat menderita. Wah dan weh!!!

    Bertapa reputnya almari dan kerusi
    tulang-belulang gigi, dan gusi
    tetapi masih mahu keluar
    kata-kata puisi senada seisi hati
    melentur lidah yang buta dan alpa:
    a one black eye man is
    not and never a king
    in the land of the seeing, wong!
    Kata ku, Nata Kamari

    Jangan harap mahu bau wangian Boss
    Kalau seanak-anak siRazak
    secalang-calang jantan-jantan
    toh puan rahah
    pun kau takut dan gentar
    kau tundukkan belum
    kau jinakkan tidak.

    BA = Baculs Alliance

    ReplyDelete
  2. URGENT!!

    Sebagai tanda solidariti dan bukan kerana depa tak dak duit, saya mencadangkan penubuhan tabung dengan pemegang-pemegang amanahnya terdiri dari Datuk A Kadir Jasin, Datuk Ruhanie Ahmad dan Datuk Marina Mahathir bagi kes di bawah:

    Unchartered waters. None of us have passed this way before, so I shall have to tread carefully. I'll need you to tread carefully, too, when you leave your comments.
    I have been served the papers. They dropped them on Tuesday evening, around 9.30 pm, at the National Press Club. They are applying for an injunction against Rocky's Bru, this blog. They are suing me for libel.
    [They have also served Jeff Ooi of Screenshots the papers].

    cc. Rocky (blog), Jeff (email)

    - bakaq

    ReplyDelete
  3. There is a lawyer with a doctorate in law from Harvard who is said to be an expert in cyber law.

    DO a Mathias Chang to countersue them in US

    Or take the game in the US. blogger.com as in US cyber territory. Sue us or sue them in the US and we will be protected under the US First Amendment.

    ReplyDelete
  4. STRANGE THINGS HAPPEN

    Notice how Mika-Angel-O said
    is now turned anon said?

    strange, indeed

    who could have done it?
    (May 30th, 2007)

    ReplyDelete